Kødfrie dage – opskrift på kikærtefrikadeller
Vi vil godt have en kødfri dag herhjemme, og jeg har eksperimenteret med flere madretter. Enten har manden ikke kunnet lide dem eller også har ungerne ikke spist det. Om vinteren kører vi suppe ned i lange baner, da det er et hit.
Nu ville jeg prøve at lave kikærtefrikadeller, da jeg elsker kikærter og falafler. Jeg fandt forskellige opskrifter på nettet, men ingen der lige var det jeg ville. Så jeg lod mig inspirere og lavede min egen opskrift og den vil jeg selvfølgelig dele med jer.
Kikærtefrikadeller med youghurtdressing
Kikærtefrikadeller
2 ds kikærter
2 æg
1 spsk hvedemel
2 fed hvidløg
en lille håndfuld persille
1 spsk citronsaft
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 spsk tahin
1 tsk salt
peber
olie til stegning
Kør alle ingredienser igennem foodprocessoren til den har en lind konsistens. Steg dem på panden ved medium varme i 4-5 min på hver side.
Youghurtdressing
2 dl youghurt
1-2 spsk citron
1 tsk sukker/sødning
1/2 – 1 tsk salt
en håndfuld hakkede krydderurter. Jeg brugte persille og mynte som jeg synes er perfekt til kikærter.
Rør det hele sammen og lad det
Jeg servede det med en spidskålssalat og kogt perlebyg. Mums det smagte godt.
Ingen kommentarer endnu